fredag den 11. juni 2010

Chokolademakroner - franske macarons

Jeg elsker chokolade. Og jeg elsker at bage med chokolade. Prøv disse ultra-lækre franske makroner. Det kræver lidt tid - men det er det værd!
Hvis du gerne vil bruge en super god mørk chokolade til at bage med, kan jeg anbefale Cocoture 73%.
Opskriften her er kreeret af fantastiske Marie Melchior fra Marie's Køkken: www.mariemelchior.dk
Franske Franske makroner med chokolade creme
(ca. 60 små)

7 æggehvider (ca. 200 gr)
1 knivspids salt
50 gr sukker
1 tsk citronsaft
5 dråber rød frugtfarve
450 gr florsukker
250 gr mandelmel (fintmalede mandler)
30 gr kakao

Pisk æggehvider helt stive med citronsaft, salt.

Tilsæt sukker mens der piskes.

Tilsæt frugtfarve og pisk florsukker i lidt efter lidt.

Vend herefter forsigtigt mandelmel og kakao i massen.

Vend med en dejskraber til massen er blød og blank.

Hæld dejen i en sprøjtepose. Læg bagepapir på en bageplade og sprøjt små makroner på ca. 3-4 cm i diameter. Lad makronerne stå og hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.

Bag makronerne ved 150 gr i ca. 12 minutter. Afkøl makronerne på en bagerist før de tages af bagepapiret evt. med en paletkniv.

Et godt tip er at bruge en silikonemåtte. Der slipper makronerne nemmere.

Chokolade creme

2,5 dl piskefløde
1 spsk honning
200 gr mørk chokolade (70-75%)
30 gr smør i små tern

Kog piskefløden med honning op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.

Bræk chokoladen i mindre stykker. Rør chokoladen i den varme fløde og rør rundt til den er smeltet. Rør smørret i lidt efter lidt. Lad cremen afkøle.

Smør et lag creme på en makron og læg den sammen med en anden.

Opskriften er til ca. 30 kager i alt. Det er mange kager, men de forsvinder hurtigt!
Er det for mange, kan man jo halvere opskriften

Foto: Betina Hastoft, http://www.hastoft.dk/

Opskrift venligst udlånt af Marie’s Køkken, www.mariemelchior.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar